Nieuws

Uitslag Muramachi examens 4 juli 2018

Op 4 juli 2018 werden zowel voor de jeugd als voor de senioren examens afgenomen.

Hieronder volgen de namen van de geslaagden met de behaalde graad:

JEUGD

8e Kyu
Roan Rieman
Shemlon Pattiasina
Nowah Seedo
Velma Seedo
Jasamin Berati

Dylan Bochoven

8e Kyu met gele streep
Tara Griekspoor 8 e K gele str

Toby Wauters 8 e K gele str

7e Kyu
Melissa de Klerk
Ronaldo Jhagru
Jameson Vierdag

Lianda Susanto

7e Kyu met oranje streep
Alessandra v d Meer

Jareno Baarh

7e Kyu met twee oranje strepen

Ilse de Klerk

6e Kyu
Indigo Hardjoprajitno
Jayden Irodjojo
Tycho Albers

Luna Willems

6e Kyu met groene streep

Jamie Holterman
6e Kyu met twee groene strepen

Danny Nguyen

SENIOREN

8e Kyu 

Björn Tillemans
Remon Ponsen

David Steel

7e Kyu

Raveena Jhagru

Allemaal van harte gefeliciteerd met het behalen van de nieuwe graad!Uitstekende resultaten Muramachi bij  NFCKO-wedstrijden op 10 juni 2018

Ook Muramachi was vertegenwoordigd bij de NFCKO jeugdwedstrijden en gooide daar hoge ogen:

– Luke van Zaltbommel (2e van links) behaalde de tweede plaats;

– Aron Sultani behaalde (3e van links) behaalde de derde plaats.

 

 

 

 

 

 

 

De bekerwinnaars, geflankeerd door hun begeleiders, Hanshi Tom Eikmans (9e Dan), uiterst links en John van Zaltbommel (uiterst rechts)


Het beoefenen van het kyokushin-karate in Suriname

George

Tijdens mijn vakantie in Suriname heb ik contact gezocht met hanshi Wielfred Burgos (8e dan) van Karate Instituut Burgos (KIB). Een inspirerende leraar die flink aan de weg timmert op het gebied van het kyokushin karate: de afgelopen jaren eindigde zijn sportschool steevast op de eerste plaats tijdens katawedstrijden. In de privé-sfeer heb ik de hanshi als een erg sociaal mens leren kennen. Naast het vieren van vakantie wilde ik bij het KIB de hogere kata’s oefenen. Ik zou tevens als vertegenwoordiger van Muramachi optreden. Daarvoor had ik een oorkonde als presentje meegenomen. Van mijzelf zou ik hanshi Burgos een kataboek overhandigen.

Na mij de eerste weken enigszins te hebben aangepast aan temperaturen van boven de 30 graden overdag, heb ik contact opgenomen met hanshi Burgos. Ik werd hartelijk welkom geheten in zijn dojo en heb kennis gemaakt met de senseis en de leerlingen. Bij het tweede officiële bezoek in karategi, heb ik met de training meegedaan. Die viel op zich mee. Alleen was het voor mij flink zweten door de (avond) hitte. Het was een leuke ervaring om “aan de andere kant van de wereld” te ervaren dat het kyukoshinkarate even fanatiek beoefend wordt als bij ons in Nederland. Na de training werden de presentjes overhandigd en foto’s gemaakt. Hanshi Burgos was erg ingenomen met de presentjes.

Het vieren van de vakantie is aardig gelukt. De kata’s moet ik in onze eigen dojo oefenen.
Het contact met hanshi Burgos is gelegd. Nu kan dat op “hanshi-niveau” verder worden uitgebouwd. Mijn hanshi’s kennende zal dat zeker goed komen.

Op 3 maart 2018 viert hanshi Burgos het 40 jarig bestaan van zijn sportinstituut. Helaas kan ik er niet bij zijn, maar ik wens hem alvast namens onze hanshi’s en karateka’s een heel fijne viering toe.

Osu,
Sensei George Emanuels