Historie

De hoofdleraren (Hanshi’s) van Muramachi Kyokushin Tom Eikmans (30 juni 1948) en Frans van Wijngaarden (7 mei 1953) zijn beide in Rotterdam geboren en opgegroeid. Ieder afzonderlijk kwamen zij op jonge leeftijd in aanraking met het Judo. In de jaren zestig beoefenden zij beide het Kyokushin karate in de school van Loek Hollander, die een leerling was van Jon Bluming. In die jaren trainde bij Hollander ook Joop Verschoof, die in de jaren 70 zijn eigen Kyokushin-school opende in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Tom Eikmans en Frans van Wijngaarden beoefenden daar vijftien jaar het Kyokushin karate en behaalden er de eerste tot en met de vierde dan. Om zich verder te ontwikkelen hielden zij zich buiten het karate ook bezig met Judo, Jujitsu, Kendo, boksen, fitness en atletiek. Na een hernieuwde kennismaking met Jon Bluming richtten zij met hem in 1980 de Kyokushin Budokai Allround Karate op (IBK1).

In 1988 richtten Tom Eikmans en Frans van Wijngaarden hun eigen “Muramachi Kyokushin” op. Vanaf die tijd behaalden zij achtereenvolgens de 5e, 6e en in 1999 de 7e dangraad.

In 2004 waren zij betrokken bij de oprichting van de hernieuwde IBK2 die tot doel had het Kyokushin Karate te beoefenen zoals Mas Oyama het ooit bedoeld had. In datzelfde jaar werd aan hen door Jon Bluming (10e dan) en Kenji Kurosaki (10e dan) als dank voor hun verdiensten voor het Kyokushin Karate de 8ste dan uitgereikt met de titel “Hanshi”. In 2010 traden zij terug uit het bestuur van de IBK. In 2016 ontvingen zij de 9e Dan “aangezien zij zich het Kyokushin Karate zowel fysiek als spiritueel hebben eigen gemaakt en zij zich vele jaren hebben ingezet om deze gevechtskunst te verbreiden en door te geven aan de volgende generaties.”

Zij zijn na 50 jaar intensieve beoefening van Kyokushin karate nog steeds als hoofdleraren actief in hun eigen “Muramachi Kyokushin dojo”.

bluming a